Broken hearts never fade away



Jag är förbannad. Jag är stressad. Jag är trött. Skolans fel.
Det har bestämt sig för att överbelasta oss med plugg och jag råkade precis radera ett 1½ timmes arbete. Jag kan bara inte sluta vara arg, jag är så sinnessjukt irriterad. Det släpper inte. 

Idag stod jag annars på väg till träningen på tågperrongen, avslutade precis ett samtal om att jag ska få jobba imorgon och satte mig ner och tog upp fysikboken och började plugga. Jag kände mig så himla gammal av dom tre punkterna. Coolt.  

you took the air I'm breathing, you stole my heart



jag tog nyss en promenad med mamma. Just nu ger solen molnen en skimrande silverkant och det är ljus grönt överallt och det blåser varmt. Och jag lyssnar på den här. He'll be famous.

smash into you


det ger mig ett leende på läpparna.

idag, när jag kom hem efter skolan med kokande ben i jeansen, så skulle jag passa dagbarnen. jag bytte om till en klänning och lekte med dem, barbent och barfota. jag lärde dem hur en gräsklippare fungerar, fotade dem när dem lekte och jagade dem. en efter en kom deras föräldrar. dem gick hem, ända tills bara jag och tvååriga alfons stod kvar. vi hoppade studsmatta och bråkade lite. han klagade över att han inte fick på sig sin sko, sedan vägrade han låta mig sätta på skon sedan vägrade han ha på sig kepsen. "du kommer bränna dig annars" sa jag men han klämde bara fram "viiiiiij inte" utan att se mig i ögonen. Ändå kan jag inte låta bli att tycka att han är så förbaskat söt och underbar. kanske bara för att mamma slutar jobba med barnen i sommar. det kommer kännas tomt när det inte längre finns barn i huset efter skolan med pruttskämt och myror i benen.

sedan började jag rensa maskrosorna åt mamma. jag har lovat att göra det åt henne, så det var bara att ta tag i det. det var sådär sjukt varmt att man bara vill ha en mjukglass i handen och doppa fötterna i vattnet vid en brygga. men jag körde på tills jag blev så himla varm. då gick jag in och hämtade en tjejbok och satte mig i solstolen. åt mammas fina paj. bytte om. gick ut och sprang, i värmen. på vägen hem gick jag förbi dånviken som var så fin att det gjorde lite ont i mig. jag har gått förbi den sjön så länge jag kan minnas och det är min favorit plats på jorden. den har inget fint badställe, men jag har ofta tagit en promenad och satt mig där. med alla problem. och sommaren visade sig så himla starkt.

jag gick hem, fysade, stretchade, hoppade in i duschen och åt en banan. kollade på tyra banks show. kom fram till att jag vill att många dagar borde vara såhär. är rädd för att glömma såna här dagar. dagar som gör mig så himla lycklig, att jag ska fråga mig själv vad det var som var så bra med att vara femton år. just nu älskar jag att vara femton år. jag är pigg och lycklig. jag har det finaste vädret på jorden. jag har fantastiska vänner. jag bor i en lantlig förort med gröna björkar och tomma vägar. jag har allt som nämns ovan. jag har en systemkamera, ett fint rum och världens finaste pojke i tanken som ger mig sockerdricka i magen. nu ska jag sova och hoppas han följer med mig i drömmarna.     


Sommar värme

Idag har jag varit ute nästan hela dagen. Bara varit inne i max 30 sek sen frukosten. Jag har pluggat ute, läst ute, skrivit ett brev ute, plockat maskrosor åt mamma ute, ätit ute och tagit en långpromenad med sis ute. Jag skulle åkt till farmor idag, det var därför jag var hemma hela dagen, men det blev inte av. Men det har varit så sinnessjukt varmt ute och det kändes av när jag var ute och gick med syster, nio kilometer i 30 grader. Men det var fint ändå.
Annars så hann jag med en picknick igår, bilder kommer när jag får tid. Nu ska jag städa mitt rum (in BIG need, ser ut som ett bombnedslag) och sedan trippa över till Sara och träffa lite folk där. Sitta på verandan i solen eller gå någon annanstans. Spelar ingen roll, det är så himla varmt. Finfint.


Under vår långpromenad. Dunder härligt.


det här var faktiskt kul. riktigt kul.


romeo & julia

Vissa dagar är sämre än andra. Idag är en sån. Jag vill helst bara vara ensam, men det verkar inte gå. Tacka gud för molnen iallafall.
Nu ska jag ta en långlång varm dusch och bli bättre.
lyssna på den här så länge, för den vill jag gifta mig till när jag blir stor. som romeo och julia.



En utav mina favoriter



Snow Patrol - Open Your Eyes


Barbent, cykla, söta barn

Okej, trots att jag älskar ett mulet väder så är det såhär det ska vara i maj. Molnfritt, varmt och massa solsken. Underbart. Just nu är jag sjukligt trött så jag tänkte bara knappa ner min dag i punktform.

- Vaknat med ett leende på läpparna av vädret.
- Spelat fotboll och hoppat studsmatta med världens sötaste barn. Barbent.
- Dansat vals, hiphop och aerobic.
- Gått till stationen och hämtat min cykel. Passade på att intervjua min handledare och fick fina ord som referens. Fin skit.
- Ätit utomhus och stött på en störd matte uppgift.

Nu ska jag göra dagen dunderbra genom att kolla på Top Model. Älska!

Mitt drömjobb

Förresten, jag har hittat grymma bilder till min engelska uppsats om rockfotografer (fotograf specialiserad på event och konserer).




Coldplay, Håkan Hellström och The Hives av Emma Svennsson. Favoriterna av min favorit fotograf. Alla från Rockfoto.nu.


Jag är en höst tjej

Kom precis in. Rosig om kinderna. Jag älskar (höst)vädret ute. Nu ska jag plugga matte, tänkte bara dela med mig av det här. Stört kul. Jag vet, jag har ingen humor.


Winter song


Blek och osminkad, hemma från skogen.


Kom nyligen hem, har ätit och kollat på TV en snutt. Jag skulle vilja åka på träning men jag mår inte riktigt bra än. Ja, det kan ju ha att göra med att vi har varit ute hela dagen. 
Vi kom, vi såg, vi segra. På afrikandansen, skogstrippen och fotbollen.
Nu ska jag leta upp mina hörlurar och ta en promenad innan jag börjar med maten. Det är min matdag idag och jag har precis snubblat över ett recept på internet, så jag vet precis vad jag ska laga. Lyssna på den här sålänge (en gammal favorit);


hidden source


unknown


Idag är det utedag med skolan, i regnet. Förlåt, men vilka idioter kom på det? Inte just regnet, utan utedagen. Jag går inte till skolan för att gå ut i skogen. Nej, vi får se vad vi faktiskt får göra när vi går dit...
Förövrigt tycker jag scenen ovan, från gossip girl, är världens finaste.
Hoppas ni andra får en trevlig dag inne, pusssss.


Sex veckor utomlands


Boracay (google)


Har jag sagt att jag får resa lite extra i år? Jag har en uppskjuten resa (från förra året) på höstlovet till London, den traditionella (nu låter jag bortskämd, men det ÄR ju en tradition).
Sedan bokade min fina familj på sex medlemmar en tre veckors tripp till Filippinerna (med mellanlandning i Peking) inför jullovet. Den ser jag mest fram emot, så sjukt spännande... jag har aldrig varit i Asien.
Vi vet inte riktigt vart vi ska, men i huvudstaden finns världens tredje största shoppingcenter och stranden som blivit framröstad till världens finaste strand flest gånger ligger på Filippinerna (Boracay), så de två kommer vi besöka... Kommer bli grymt! Annars ligger delfin safari och dykning högt på listan.

Tredje resan är den första för i år, den 8 juli drar jag och min storasyster till Bratislava i Slovakien och och den 29 juli (tre veckor senare) har vi en retur från samma plats. Jag vet, vad gör man i Bratislava? Poängen är att vi ska åka tåg vidare mot Röda/Svarta havet (ja, jag blandar alltid ihop dem... ni vet vad jag menar) och kanske också mot medelhavet. Vi är inte stora fan av överhypade turist platser, så därför håller vi oss till öster lite.

Det enda problemet är att jag sjukt dålig på att söka upp fakta. Men just nu söker jag på Serbien sedan ska jag söka på delfinsafari. Det ska bli så sjukt nice.


Vill krypa tillbaka



Fy vad uttråkad jag är nu. I behov av något kul, en inspirerande blogg, flummigt youtube klipp eller störd grupp på facebook. Ja, nu låter jag som en datornörd men jag är fortfarande sjuk och tar mig inte riktigt längre bort än från datorn om inte till Disney filmerna. Alltså, vad är grejen med att titta på Disney när man är sjuk? Jag gör alltid det och jag tror inte jag är helt ensam om det iallafall. Vissa har jag sett för ofta, som Aladdin och Lejonkungen, men då spolar jag fram till min favorit bit. Det kanske inte är något nytt, men min absoluta favorit scen av alla filmer i världen är just från Aladdin - här finns det klippet (att det är Peter Jöback skadar ju inte heller...). Världens finaste låt. 


Nä, jag har en plugg hög, ett stökigt rum och gråa moln som väntar. Jag tänkte försöka ta en promenad och se hur det går, så jag inte bryter ihop om jag går till skolan imorgon. Puss på er sålänge.