Grädden på moset

Idag är inte bästa dagen för mig att blogga för att jag kort sagt har haft en taskig dag - allting var lite emot mig. Men det här sista måste jag dela med mig av för efter en rad irriterande händelser (som kändes lite väääl planderade för att vara en slump) så hände det här; jag var på väg ut ur pappas kontor med en två liters vattenflaska mot munnen som jag skulle dricka ur samtidigt som jag skulle släcka lampan och skjuta upp dörren (som öppnas utåt, om man kan säga så) med någon sorts tredje hand (smaaaart där). Men självklart, eftersom jag inte har tre händer, kommer alltså vattenflaskan först som är helt full och väldigt tung och den stöter mot munnen med vääärldens smäll samtidigt som vattnet flyger upp i mitt ansikte och dränker hela min tröja. Det gjorde grymt ont och nu blöder jag i läppen. Kul! Nu ska jag lägga mig och sova i tre månader.  


Don't push, but don't hesitate

Tudelulu, just nu är jag lite av ett lyckopiller eftersom jag var ute sprang nyss och jag dog inte och det gick inte alldeles för långsamt heller, trots drygt tre veckors halsont. Sedan skadar det ju inte att hösten är så förjävla vacker också, jag höll på att tappa andan när jag kom ner till sjön idag. Fast det jag skulle säga från början är att Gavin Degraw är helt fantastisk på ballader, det tog ett tag för mig att upptäcka bakom hans uttjatade Chariot och I don't want to be. Här är mina två favoriter just nu, dom räddar min höstvardag nu.




MEN, nu kallar plugget.

Our love is brighter than sunshine

Måste bara tipsa lite snabbt om en fantastisk romantisk film (höstmysigt, ni vet) med ett grymt soundtrack. Låten gör typ hela filmen. Och förresten, när blev Ashton Kutcher så himla bra? Iallafall, två personer som möts när dem är ganska unga och sen inte hörs på några år. A lot like love heter den och låten fick mig att gråta två gånger i filmen.

 


Show me, don't tell me

Tumblr_l8pbxvtvbu1qderreo1_500_large
Bilder från lelove och weheartit

Just nu känner jag mig lite töntigt "naaaw" - ig så de senaste minutrarna har jag spenderat vid lelove och weheartit som är perfekta vid sådana tillfällen även om weheartit är lite mer... cool. Lelove är helt fantastisk också, speciellt om man vill läsa lite fina kärlekshistorier eller funderingar. Den här är en av mina favoriter. Och för att inte glömma så har jag på min mys akustiska lista på spotify, så mysfaktorn är ganska hög här. Trots det ska jag nog gå och lägga mig typ... nu. Mina ögonlock är lite tunga och det sista jag vill ha imorgon är ringar runt ögonen på skolfotot.


Osvenskt



Jag såg den här ett tag innan valet men har inte lagt upp den... jag har blivit lite bortskämd med det där att alltid ha bilder att lägga upp (vilket jag föredrar) men nu har min dator fått ett satans virus så jag sitter här vid mammas dator istället. Iallafall, titta på videon. Det är alltid roligare med lite kändisar med!

att vara liten


I want us back

Idag var en tuff dag. Vaknar med något sjukligt ont i halsen, jag klämmer fingrarna i skåpet, jag blir tvungen att prata franska (vilket jag är hemsk på) inför franskagruppen, jag hann förresten inte sminka mig på morgonen, jag fick en ny plats i klassrummet: längst bak så att jag ALLTID måste ha mina glasögon, jag har nästan inget batteri på ipoden, jag jobbar inte på matten, jag får ångest eftersom att jag har ett matte prov nästa vecka och borde plugga, jag ser att jag har samhälls prov nästa vecka också, jag får panik över HK redovisningen imorgon så jag och Fanny sitter och panik pluggar (halvt gråter, typ) efter skolan under en halvtimme och kommer därför tio minuter sent till frissan och när jag kommer hem upptäcker jag att mitt rum är jätte stökigt. Och nu MÅSTE jag plugga.

Nej, nu räcker det. Jag måste sluta använda bloggen som en avlastnings grej för allt negativt i mitt huvud. Men ändå, det är så perfekt. Plugg var det ja.


Åh, hjärtat slår, det slår skiten ur mig

Idag när mamma frågade vad jag skulle göra ikväll och jag svarade "vet inte" blev hon chockerad. upptagen har jag aldrig tyckt att jag varit... Men, jag dunkade svensk musik och lockade håret. Resultatet blev sisådär men hur underbart är det inte att ha tid och ork till att locka håret? Kind of awesome. Får vi se vad jag hittar på imorgon också, kanske en tripp till stan eller ut och springa eller locka hela håret eller alltihop.
Och juste, jag har grym musik smak. Lyssna bara på det här, det här, det här, det här eller det här. Eller så kan ni bara lyssna på min favorit - lista på spotify här.  

jag är i kärleken, jag är kär i franskan

Je suis perdu, vois - tu,
je suis noyé,
inondé d'amour;
je ne sais plus si je vis,
si je mange,
si je respire,
si je parle,
je sais que je t'aime